Polityka prywatności

 

MB-PRC sp. z o.o., właściciel czasopisma Modna Bielizna oraz portali podubraniem.pl i salon-bielizny.com szanuje Twoje prawo do prywatności. Dlatego w związku z nowym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO) wchodzącym w życie 25 maja 2018 rozszerzamy informacje dotyczące sposobów ochrony i przetwarzania danych osobowych na stronie www.podubraniem.pl oraz salon-bielizny.com, a w szczególności tych zebranych poprzez formularz rejestracyjny służący do zapisu na newsletter oraz event branżowy Salon Bielizny.

Udzielone przez Ciebie dane będą przetwarzane do czasu posiadania przez nas Twojej zgody. Dostarczając dane osobowe, oświadczasz, że są one prawdziwe, kompletne i dokładne pod każdym względem. Masz prawo zażądać od Administratora dostępu do swoich danych, zmiany danych lub ich usunięcia. Masz również prawo do przeniesienia danych oraz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.. Na stronie podubraniem.pl używamy również plików cookies (tak zwanych ciasteczek) do analizowania ruchu na stronie. Więcej o cookies przeczytasz tutaj.

Jakie dane osobowe przetwarzamy?

Zapisanie się na newsletter podubraniem.pl wymaga wypełnienie formularza, w którym podajesz informacje, takie jak Imię oraz adres e-mail. Dane te pozwalają nam na wysyłkę newslettera, w całości związanego z rynkiem bielizny (trendy, wydarzenia branżowe, nowe kolekcje itd.). Zapisanie się jako uczestnik na Salon Bielizny wymaga wypełnienia formularza, w którym podajesz informacje, takie jak Imię i Nazwisko, numer telefonu oraz adres e-mail oraz dane firmowe: Nazwę oraz Adres Firmy.

W jakim celu przetwarzamy  Twoje dane?

Naszym celem jest wysyłka newslettera dotyczącego szeroko pojętego rynku bielizny (bielizna, pończosznictwo, odzież domowa, kostiumy kąpielowe). Chcemy dzielić się informacjami dotyczącymi trendów, wydarzeń branżowych, nowych kolekcji i produktów na rynku i innymi ciekawymi zagadnieniami z obszaru bielizny. Dane zebrane w formularzu zapisu na Salon Bielizny pozwalają nam na kontakt z Uczestnikami imprezy oraz wysyłkę materiałów informacyjnych związanych z Salonem Bielizny (zaproszenie, informacje o prelegentach, zmianach w agendzie itd.).

W jaki sposób chronimy Twoje dane?

Informacje z formularzy są przechowywane i przetwarzane przez spółkę MB-PRC z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, w plikach zabezpieczonych hasłem, a podmioty z którymi współpracujemy (jak na przykład Freshmail, dzięki któremu realizujemy wysyłkę e-maili) spełniają wysokie standardy ochrony danych.

 Czy moje dane są udostępniane innym podmiotom?

MB-PRC Sp. z o.o. udostępnia dane osób zapisanych na newsletter  oraz Salon Bielizny tylko w takim zakresie, jaki jest niezbędny do przetwarzania tych danych w związku z wysyłką newslettera, czy realizacją imprezy Salon Bielizny, czyli np. firmie hostingującej, na której znajdują się strony internetowe czy firmie świadczącej usługi e-mail marketingu.

Prawo do wglądu, poprawienia i usunięcia informacji o użytkowniku

Każda osoba, która zapisała się na newsletter lub Salon Bielizny ma prawo wglądu do swoich danych, ich poprawienia lub usunięcia. W tym celu należy skontaktować się z Administratorem danych pod adresem: bielizna@home.pl. Każdorazowo można się również wypisać z newslettera klikając w dedykowany link umieszczony na końcu każdego maila.

Czy przetwarzamy Twoje dane osobowe automatycznie (w tym poprzez profilowanie) w sposób wpływający na Twoje prawa?

Stosujemy tzw. profilowanie, tzn. śledzimy historię otwieralności przez Ciebie e-maili, tylko po to, aby wiedzieć, które informacje od nas są dla Ciebie interesujące.

Prawo wyboru

Zapisanie się na newsletter poprzez wypełnienie formularza i wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych jest dobrowolną decyzją, ale niezbędną do wysyłki newslettera. Podobnie podanie danych w formularzu zgłoszeniowym na Salon Bielizny i wyrażenie zgody na ich przetwarzanie w celu rejestracji na imprezę zależy tylko od Twoich chęci, ale jest niezbędne do uczestnictwa w imprezie.

Chcemy jak najlepiej chronić Twoje dane. Dlatego może zdarzyć się, że nasza polityka ochrony prywatności ulegnie zmianie, o której poinformujemy na tej stronie.

FreshMail.pl